Pakej Percutian Bromo Malang 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang 2 Hari 1 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang 2 Hari 1 MalamPakej Percutian Bromo Malang 2 Hari 1 Malam adalah paket percutian bromo yang digabungkan dengan pakej percutian ke malang yang memerlukan masa pelancongan 2 hari 1 malam (2h1m) start dari Surabaya atau Malang (airport, stesen / hotel).

Dalam program pakej percutian Bromo Malang ini trip pelancongan diawali lawatan ke tempat pelancongan menarik di Malang Batu, kemudian di teruskan ke puncak gunung penajakan 1 guna melihat keindahan sunrise, dan kemudian trip percutian di teruskan ke tempat menarik sekitar gunung Bromo, Surabaya, Indonesia.

Pakej Lawatan ke Bromo, Malang 2 Hari 1 Malam

Antara tempat percutian yang di lawati dalam program Pakej Percutian Bromo, Malang, 2h1m adalah melawati puncak gunung penanjakan, Padang savana, Kawah bromo, Pasir berbisik, dan Bukit teletubbies, Taman selecta batu, Ladang epal, Muzium angkut, Floating markrt, D’topeng dan pusat membelah beli khas Malang. Untuk mengikuti trip pelancongan Bromo Malang 2 hari 1 malam ini, Anda boleh start dari Surabaya atau Malang Batu, seperti Itinerary pakej percutian Bromo Malang 2 hari 1 malam berikut :

HARI 1: SURABAYA, MALANG TRANSFER – PAKEJ PERCUTIAN KE MALANG – HOTEL GUNUNG BROMO

  • Pakej tour pelancongan Surabaya 2 hari 1 malam bermula dari penjemputan di Surabaya, kemudian bergerak menuju Ladang epal dalam masa 2,30 jam.
  • Selepas lawatan di Ladang Epal Malang, trip pakej percutian diteruskan ke Taman 1000 bunga atau taman selecta batu.
  • Selesai pelancongan di taman selecta batu, trip pakej percutian diteruskan ke Muzium angkut dengan 3 destinasi lawatan, iaitu Muzium angkut – Floating market dan D’topeng Malang.
  • Selepas lawatan di Muzium angkut – Floating market dan D’topeng Malang trip pelancongan diteruskan ke tempat membeli belah dan kemudian bergerak menuju hotel taman nasional gunung Bromo dalam waktu 2/3 jam.

HARI 2: TOUR BROMO SUNRISE – SURABAYA atau MALANG AIRPORT

  • Pukul 02:00am mengawali trip Pakej Percutian Bromo dengan Jeep dan bergerak ke gunung penanjakan 1 gunung Bromo dengan waktu perjalanan 1 jam.
  • Selepas program Bromo Sunrise tour, pelancongan diteruskan ke kawah dengan tempoh 30 minit ke hingga tiba di tempat parkir jeep dekat kawah.
  • Setelah melawati kawah gunung Bromo, pelancongan di teruskan ke Padang Savana sekaligu lawatan di bukit teletubbies gunung Bromo.
  • Selesai lawatan di padang savana, program pakej percutian diteruskan ke destinasi pelancongan terkhir dalam trip pakej percutian, yaitu Pasir berbisik.
  • Setelah lawatan di pasir berbisik usai, kembali hotel, breakfast – check out dari hotel – kembali ke Surabaya atau Malang, dan Pakej Percutian 2 Hari 1 Malam, selesai.

Demikian ulasan kami mengenai Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang. Untuk harga dan pemesanan Paket Wisata Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen, Gunung Semeru, Surabaya City Tour, Fasilitas wisata, Sewa Jeep Bromo dll. Silakan menghubungi kontak kami.

*Lihat juga pilihan Pakej Tour Surabaya Bromo dibawah :

Pakej Pelancongan ke Bromo, Malang 2 Hari 1 Malam

AGENT WISATA BROMO

AGENT WISATA BROMO adalah professional tour agency yang menyediakan paket wisata lengkap dengan harga dan fasilitas memuaskan, paket wisata yang kami sediakan terdiri dari wisata rafting, trekking, volcano, air terjun, photography, preweding background, culture and religious tourism, Kami juga menyediakan custom tour (personal planning).

You may also like...

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *