Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 MalamPakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam adalah salah satu pilihan Pakej percutian Surabaya, dengan masa pelancongan 4 hari 3 malam yang merupakan kombinasi pakej percutian ke gunung Bromo dengan trip pakej percutian ke Malang Batu.

Dalam trip Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam ini diawali dengan program pakej lawatan ke Gunung Bromo, untuk melihat keindahan sunrise sekali lawatan ke tempat pelancongan sekitar Bromo dan kemudian di teruskan ke tempat pelancongan menarik di kawasan Malang Batu, Surabaya, Jawa Timur, Indonesia.

Pakej Percutian Surabaya Bromo, Malang

Tempat pelancongan yang akan dilawati dalam trip Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam ini adalah Puncak gunung penajakan 1, Kawah bromo, Padang savana Bromo, Bukit teletubbies, Pasir berbisik Bromo, Kampung pelangi, Ladang epal Malang, Flower garden Malang, Taman selecta Malang, Pusat oleh oleh di Malang, Bukit jaddih dan Suramadu bridge Surabaya. Sekiranaya tuan / puan ingin ikut trip Pakej Percutian Bromo Malang 4 Hari 3 Malam ini, boleh start dari Surabaya atau Malang (airport, stesen / hotel), dengan Itinerary Pakej percutian Surabaya, 4h3m sebagai berikut :

HARI 1: SURABAYA, MALANG TRANSFER – HOTEL GUNUNG BROMO

 • Crew kami memulakan penjemputan dari Surabaya, kemudian bergerak ke penginapan kawasan taman nasional Semeru dalam waktu 2/3 jam.
 • Tiba di penginapan kawasan taman nasional gunung Bromo Semeru – check in Bromo dan istirahat untuk program Pakej Percutian Bromo, besok.

HARI 2 : BROMO SUNRISE – PELANCONGAN SEKITAR GUNUNG BROMO – RUMAH WARNA MALANG – HOTEL BATU MALANG.

 • Pakej pelancongan Bromo Sunrise dimulakan sekitar pukul 02:30am, bergerak dari hotel guna jeep Bromo menuju puncak gunung penanjakan 1 Bromo dalam masa 1 jam.
 • 03;30am tiba di puncak gunung penanjakan 1 gunung Bromo, dan sebelem kemunculan sunrise gunung Bromo, kita bole kupi kupi dulu di puncak Bromo area. Dan sekitar pukul 04;45am jalan kaki menuju view terbaik melihat sunrise Bromo.
 • 06:15am kembali ke Jeep Bromo, dan kemudian trip pakej pelancongan diteruskan ke tempat parkir jeep dekat Kawah Bromo.
 • Tiba di parkir jeep dekat kawah gunung Bromo, jalan kaki hingga kawah gunung Bromo dalam masa perjalanan 30 minit atau guna perkhidmatan kuda Bromo.
 • Selepas melihat kawah gunung Bromo dari jarak dekat, trip pakej percutian diteruskan ke Padang savana Bromo sekali melawati Bukit teletubbies Bromo dalam masa perjalanan 30 minit.
 • Selesai menikmati keindahan Padang savana dan bukit teletubbies gunung Bromo, trip pakej pelancongan diteruskan ke Pasir berbisik gunung Bromo.
 • Selesai melawati pasir berbisik gunung Bromo, kembali ke hotel semula – mandi – bfast – check out dan kemudian meneruskan perjalanan ke Rumah warna atau kampung pelangi Malang dalam masa perjalanan 3 jam.
 • Selepas melawati kampung warna di Malang, check in hotel Malang – dan istirahat untuk persiapan trip Pakej Percutian ke Malang, esoh hari.

HARI 3 : COBAN RONDO – WISATA APEL MALANG – FLOWER GARDEN – TAMAN SELECTA MALANG – PUSAT OLEH OLEH – HOTEL KAWASAN SURABAYA.

 • 07:30am, check out, kemudian bergerak ke tempat tempat pelancongan menarik di kawasan Malang Batu, yaitu Coban rondo waterfall Malang.
 • Selepas pelancongan di Coban rondo, trip percutian di teruskan ke Ladang epal Malang, di kubun epal kita boleh makan buah epal sepuasnya.
 • Lepas lawatan di kebun apel Malang, trip pelancongan diteruskan ke Flower garden, salah satu tempat lawatn terbaru di Malang, Surabaya.
 • Selesai melawati Flower garden, pelancongan diteruskan ke Taman selecta Batu dan kemudian diteruskan ke tempat oleh oleh kahas Malang Batu.
 • Selepas melawati pusat oleh oleh khas Malang, kami menghantar ke hotel kawasan Surabaya dalam masa perjalanan 2 jam.
 • Tiba di hotel kawasan kota Surabaya, check in hotel dan kemudian istirahat untuk persiapan trip Pakej Percutia Surabaya, esok hari.

HARI 4 : CHECK OUT HOTEL – BUKIT JADDIH – SURABAYA BRIDGE – JUANADA SURABAYA AIRPORT.

 • Check out hotel, kemudian bergerak ke tempat pelancongna terbaru di Surabaya, yaitu Bukit jaddih madura dalam masa perjalan 1 jam.
 • Selepas lawatan di bukit jaddih, pelancongan diteruskan ke Suramadu bridge, salah satu jembatan terpanjang di Indonesia saat ini.
 • Lepas melawati Suramadu bridge, kami menghantar ke Surabaya airport dalam masa 1 jam dan trip Pakej Percutian Bromo, Surabaya Malang, 4 hari 3 malam, selesai.

Demikian sedikit maklumat mengenai “Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang” 4 Hari 3 Malam. Untuk info pemesanan Paket Wisata Bromo, Malang Batu, Kawah Ijen, Gunung Semeru, Surabaya City Tour, Harga pakej, Fasilitas wisata, Jeep Bromo dll, silahkan menghubungi kontak kami.

PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, GUNUNG BROMO, MALANG :

Pakej Percutian ke Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

AGENT WISATA BROMO

AGENT WISATA BROMO adalah professional tour agency yang menyediakan paket wisata lengkap dengan harga dan fasilitas memuaskan, paket wisata yang kami sediakan terdiri dari wisata rafting, trekking, volcano, air terjun, photography, preweding background, culture and religious tourism, Kami juga menyediakan custom tour (personal planning).

You may also like...

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *