Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 MalamPakej Percutian Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya yang banyak diminati oleh pelancong, sebab selain dapat melawati Gunung Bromo Surabaya, dalam pakej percutian ini kita dapat menikmati tempat pelancongan menarik dikawasan Malang Batu.

Tak setakat itu, trip ini sangat sangat menarik dan menyeronokkan, sebab selain lawatan ke Gunung Bromo dan Malang Batu dalam pakej percutian Bromo Surabaya Malang 4 hari 3 malam ini kita dapat pusing pusing bandar Surabaya, salah satu bandar terbesar dikawasan Jawa Timur, Indonesia.

Pakej percutian Surabaya Bromo Malang ini merupakan pilihan Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam yang dimulakan dengan trip lawatan ke Gunung Bromo untuk melihat keindahan Sunrise, kemudian trip pelancongan diteruskan ke ladang epal Malang sekali tempat percutian menarik di Malang Batu dan pakej percutian Surabaya Bromo Malang di tutup dengan percutian Surabaya (surabaya city tour).

Itinerary Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang

Sekitranya berminat untuk mengikuti program trip pakej percutian Bromo, Malang Surabaya 4 hari 3 malam ini, tuan puan boleh memulakan dari Surabaya atau Malang Batu.  Pakej Percutian Bromo, Malang Surabaya 4 hari 3 malam adalah sebagai berikut :

HARI KE 1 : SURABAYA, MALANG BATU, BANYUWANGI / BALI – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO 

 • Crew travel agent kami memulakan trip pakej percutian Surabaya Bromo Malang dengan pengambilan Anda di Surabaya atau Malang Batu, kemudian pak supir menghantar ke hotel berhampiran Gunung Bromo +- 3 jam.
 • Tiba di hotel kawasan Gunung Bromo, check in hotel dan berehat untuk persiapan trip Paket Wisata Bromo esok hari.

HARI KE 2 : SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – LADANG EPAL – HOTEL KAWASAN MALANG.

 • 03:00AM, crew travel agency kami mengambil Anda tempat menginap guna Mobil Bromo, kemudian bergerak menuju puncak penanjakan 1, sebuah tempat terbaik melihat sunrise sekali Bromo Milky Way.
 • Tiba di puncak penanjakan, sepanjang penantian munculnya sunrise, Anda boleh kupi kupi dulu sekali menikmati udara sejuk di punack area. 04:45AM, crew travel agensi kami mengantar Anda ke spot terbaik melihat sunrise Bromo +- 5 minit sahaja.
 • 06:30am, trip pelancongan diteruskan ke Kawah Bromo, sebelum ke Kawah kita boleh stop di Kingkong Hill, salah satu pelancongan terbaik untuk trip Bromo Camping. Selepas itu bergerak ke Kawah, dan stop di area parking dekat Kawah. 
 • Tiba di tempat parking sewa Jeep Bromo, berjalan kami menuju Kawah Bromo, sekiranya Anda tak mau penat, sila guna perkhidmatan sewa kuda.
 • Selepas melawati Kawah, trip pelancongan diteruskan ke Padang Savana, sekali lawatan ke Bukit teletubbies yang berhampiran sahaja dengan Padang savana.
 • Lepas melawati savana dan bukit teletubbies, program trip pelancongan diteruskan ke Pasir Berbisik Bromo, peelancongan favorite semua pelancong.
 • Selepas melawati semua tempat lawatan menarik di Bromo Surabaya, balik ke hotel untuk persiapan meneruskan trip Malang Batu atau program Pakej Percutian ke Malang.
 • Selepas breakfast di hotel – Check out, kemudian meneruskan perjalanan menuju ladang epal di Malang Batu +- 3 jam dari Bromo Surabaya.
 • Tiba di Ladang Epal Malang Surabaya, tuan puan boleh metik pelbagai jenis buah epal sekali makan buah epal hingga puas.
 • Puas menikamti pelbagai buah epal, check in hotel Malang Batu dan berehat untuk persiapan trip pelancongan di hari ke 3 esok hari.

HARI KE 3 : MASJID JIN TUREN – KAMPUN WARNA WARNI – FLOWER GARDEN – PUSAT MEMBELI BELAH – ALON ALON MALANG – HOTEL SURABAYA.

 • 07:00, crew travel agen kami menghantar Anda ke salah satu tempat percutian muslim terkenal, iaitu Masjid Jin Ajaib atau Masjid 1000 pintu di Malang Turen.
 • Selepas melawati Masjid Jin, trip pelancongan diteruskan ke Kampung Warna Warni, tempat lawatan terbaru dan popular di kawasan Malang Batu.
 • Lepas menikmati keindahan kampung warna warni, pelancongan diteruskan ke Flower Garden, salah satu tempat lawatan menarik di Malang Surabaya.
 • Puas bergambar di Flower Garden, percutian diteruskan ke tempat membeli belah khas Malang Surabaya, dan kemudian pusing pusing di pusat bandar Malang, iaitu Alon alon Batu.
 • Puas pusing pusing di kawasan alon alon, bergerak menuju hotel di kawasan bandar Surabaya atau hotel berhampiran Surabaya airport.
 • Tiba di hotel kawasan bandar Surabaya, check in hotel, kemdian berehat untuk persiapan trip terkahir dari pada pakej percutian Bromo Malang 4 hari 3 malam.

HARI KE 4 : CITY TOUR SURABAYA – SHOPPING TOUR di SURABAYA – SURABAYA AIRPORT – FINISH

 • Aktiviti hari ke 4 adalah, melawati tempat percutian menarik di kawasan bandar Surabaya, sekali shopping tour di tempat membeli belah sekitaran bandar Surabaya.
 • Puas melawati tempat pelancongan menarik sekali shopping tour di sekitar Surabaya city, balik ke Surabaya airport, dan pakej percutian Malang Bromo Surabaya 4 hari 3 malam, finish.

Demikian info berkenaan Pakej Percutian Surabaya 4 Hari 3 Malam. Sekiranya tuan puan memerlukan info yang berkenaan dengan pakej percutian Surabaya, Pakej Malang Batu, Pakej Kawah Ijen, Pakej Tumpak Sewu, Fasiliti, Aktiviti pelancongan di Surabaya, dan lain lain, sila contact pihak travel agent kami.

PILIHAN PAKET WISATA BROMO, SURABAYA :

Pakej Pelancongan Surabaya Bromo Malang 4 Hari 3 Malam

Mungkin Anda juga menyukai

Open chat