Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam

Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 MalamPakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam adalah pilihan perpaduan pakej percutian Bromo Surabaya dengan trip pakej percutian ke Malang dengan masa pelancongan sepanjang 3 hari 2 malam, start dari Surabaya atau Malang Batu.

Pakej percutian Surabaya 3 hari 2 malam (Bromo Malang City Tour) ini banyak diminati oleh pelancong temptan mahupun dari Malaysia, Singapore, Kuala Lumpur dan Sabah, sebab selain dapat melawati Gunung Bromo Surabaya, dalam Pakej Percutian Bromo Malang ini kita dapat menikamti tempat percutian menarik di kawasan Malang Batu.

Program Pakej Percutian Bromo Malang 3 Hari 2 Malam ini dimulakan dengan trip pelancongan ke Gunung Bromo Surabaya untuk melihat keindahan Bromo Sunrise di puncak tertinggi, iaitu di Penanjakan 1 Bromo , sekali melawati tempat percutian menarik lainnya, seperti kawah Bromo, Padang savana, Pasir Berbisik Bromo, kemudian pelancongan diteruskan ke ladang epal Malang Batu sekali tempat lawatan menarik lainnya.

Itinerary Pakej Percutian Surabaya Bromo Malang

HARI KE 1 : SURABAYA / MALANG BATU – HOTEL KAWASAN BROMO SURABAYA

 • Untuk memulakan trip pakej percutian Bromo Malang 3 hari 2 malam, crew travel agent kami melakukan pengmbilan Anda di Surabaya atau Malang. Kemudian pak supir menghantar Anda menuju ke hotel dekat kawasan Gunung Bromo, -+ 3 jam dari Surabaya.
 • Tiba di hotel sekitaran Gunung Bromo, check in, dan berehat untuk persiapan program trip Pakej Percutian Bromo esok hari.

HARI KE 2 : BROMO SUNRISE – KAWAH BROMO – SAVANA BROMO – PASIR BERBISIK – LADANG EPAL MALANG – ALON ALON MALANG – HOTEL MALANG.

 • 03:00AM, crew travel agency kami mengambil tuan puan di tempat penginap, kemudian bergerak guna jeep Bromo ke puncak penanjakan 1, sebuah tempat terbaik melihat sunrise Bromo, terbaik pula untuk trip Bromo Camping.
 • 03:30AM tiba di puncak penanjakan 1 Bromo, sepanjang menanti munculnya matahari terbit, tuan puan boleh kupi kupi dahulu di puncak area sekali menikmati udara Bromo Surabaya.
 • 04:45AM, crewa travel agensi kami menghantar Anda ke spot terbaik melihat sunrise Gunung Bromo, kita jalan kaki je, -+ 5 minit.
 • 06:30, selepas melihat sunrise Gunung Bromo, program trip pelancongan diteruskan ke Kawah Bromo, -+ 30 minit dari puncak penanjakan Bromo.
 • Tiba di tempat parkir jeep, jalan kaki ke kawah Gunung Bromo -+ 15 minit, sekiranya tuan puan tak mahu penat, boleh lah guna perkhidmatan kuda hingga tepi kawah Bromo.
 • Selepas melihat kawah, program pelancongan diteruskan ke Padang Savana Bromo sekali melawati Bukit Teletubbies.
 • Selepas lawatan di padang savana Bromo dan bukit teletuubie, baru kita melawati Pasir Berbisik Bromo kemudian, dan kemudian balik ke hotel semula.
 • Selepas breakfast, check out hotel, kemudian diteruskan dengan program Pakej Percutian ke Malang Indonesia, iaitu melawati Ladang Epal Malang Batu -+ 3 jam dari Gunung Bromo
 • Tiba di ladang epal Malang Batu, semua pelancong boleh metik buah epal langsung dari pokok sekali makan hingga puas.
 • Usai melawati ladang epal Malang, trip pelancongan diteruskan ke Alon Alon kota Batu Malang, sebuah tempat lawatan menarik sekali pusat bandar daripada Malang Batu.
 • Puas pusing pusing sekitar bandar Malang Batu, check in hotel dan berehat untuk trip pakej percutian Surabaya Malang Batu di hari ke 3 esok hari.

HARI KE 3: FLOWER GARDEN – KAMPUNG WARNA WARNI MALANG – PUSAT MEMBELI BELAH – SURABAYA – FINISH.

 • 07:00AM, check out hotel, kemudian crew travel agen kami menghantar Anda ke tempat lawatan menarik di Malang Surabaya, iaitu Flower Garden.
 • Selepas lawatan di flower garden, trip percutian diteruskan ke Kampung Warna Warni (rumah jodipan), sebuah tempat percutian terbaru di kawasan Malang Batu.
 • Puas menikmati keindahan rumah warna warni, pelancongan diteruskan ke pusat membeli belah khas Malang Batu. Selepas itu crew travel agency kami menghantar ke Surabaya -+ 3 jam dan pakej lawatan ke Bromo Malang 3 hari 2 malam, finish.

Demikian info berkenaan dengan Pakej Percutian Surabaya 3 Hari 2 Malam. Sekiranya tuan puan memerlukan info berkenaan bajet atau harga pakej percutian Bromo Malang, Fasiliti travel, Aktiviti pelancongan di Surabaya, sewa transport, sperti halnya, sewa Mobil Bromo, sewa Mobil ke Kawah Ijen, Sewa Jeep Bromo, dan lain lain, sila contact pihak travel agent kami.

PILIHAN PAKET WISATA BROMO, SURABAYA LAINNYA :

Pakej Percutian Bromo Malang Surabaya

Mungkin Anda juga menyukai