Pakej Percutian Surabaya Bromo Camping

Pakej Percutian Surabaya Bromo Camping

Pakej Percutian Surabaya Bromo CampingPakej Percutian Surabaya Bromo Camping adalah pilihan Pakej Percutian Surabaya untuk melihat keindahan sunrise sekali lawatan ke tempat menarik dikawasan Gunung Bromo Surabaya yang di program camping sepanjang 2 hari 1 malam.

Dalam trip Pakej Percutian Bromo Camping ini selain dapat menikmati Sunrise, kita dapat menikmati tempat pelancongan menarik pula di sekitaran taman nasional tengger semeru, seperti lawatan ke Kawah, Padang Rumput Savana, Bukit teletubbies dan Pasir berbisik.

Pakej Percutian Surabaya yang satu ini merupakan pakej percutian perkhemahan di Bromo terbaru yang sangat banyak diminati oleh pelancong tempatan mahupun malaysia kuala lumpur dan malaysia sabah, sebab pakej percutian camping ini sangat berbeza dalam dari pakej pelancongan lainnya.

Pakej Perkhemahan Surabaya Bromo

Pakej Bajet Perkhemahan Surabaya Bromo ini memerlukan masa pelancongan 2 hari 1 malam. Sebagai perkhidmatan travel terbaik di Surabaya, travel agency kami memberkikan layanan terbaik sepanjang trip pakej percutian Camping. Detail itinerary pakej percutian Bromo Camping 2 hari 1 malam, adalah sebagai berikut:

HARI KE 1 : SURABAYA / MALANG BATU – HOTEL KAWASAN GUNUNG BROMO

  • Untuk memulakan trip pakej percutian Surabaya Camping, crew travel agensi kami mengambila tuan puan di Surabaya atau Malang Batu dengan mobil private.
  • Kemudian pak supir dari travel agent kami menghantar Anda ke tempat camping terbaik di kawasan Gunung Bromo Surabaya +- 2,5 jam perjalanan.
  • Tiba di tempat camping Bromo Surabaya, crew travel agency kami membina perkhemahan, sepanjang pembinaan khemah, Anda dapat menyaksikan keindahan ┬ásunset tour.
  • Selesai membina tempat perkhemahan, check in khemah dan berehat untuk persiapan program pakej percutian Bromo sunrise esok hari.

HARI KE 2 : SUNRISE TOUR – KAWAH BROMO – PADANG SAVANA – PASIR BERBISIK – SURABAYA / MALANG BATU.

  • 02.30. bergerak menuju ke puncak melihat sunrise terbaik guna mobil Jeep Bomo, +- 20 minit sahaja dari tempat camping.
  • Tiba di tempat melihat sunrise di puncak penanjakan 1, sepanjang penenatian kemunculan sunrise, sila tuan puan kupi kupi dahulu di puncak area. 04:40AM kemudian, bergerak dari kedai kupi menuju spot terbaik melihat sunrise.
  • Selepas trip tour sunrise, pelancongan diteruskan ke Kawah Bromo, perjalanan +- 30 minit dari puncak pananjakan 1.
  • Selepas melawati Kawah, pengembaraan diteruskan ke Padang Savana, sebuah tempat lawatan favorite di kawasan Bromo Surabaya.
  • Lepas melawati padang savana sekali Bukit Teletubies, pelancongan diteruskan ke laut pasir yang sangat menarik di kawasan Bromo, iailah Pasir Berbisik.
  • Selepas melawati semua tempat pelancongan di sekitar Bromo Surabaya, balik ke Surabaya atau Malang dan pakej percutian Bromo 2 hari 1 malam, finish.

Demikian info berkenaan dengan trip Pakej Percutian Surabaya Bromo (by tour camping), Semoga bisa menjadi referensi bagi anda yang tengah merancang pelancongan ke Surabaya, Jawa Timur. Informasi lebih banyak berkenaan bajet percutian, Aktiviti percutian, Tempat pelancongan terbaik di Surabaya atau pilihan Paket Wisata Bromo, silahkan hubungi kami perkhidmatan travel agency kami.

PILIHAN PAKEJ PERCUTIAN SURABAYA, LAINNYA

Pakej Percutian Surabaya Bromo Camping

Mungkin Anda juga menyukai